00385 99 287 5790

CAD CAM tehnologija

cad-cam

CAD-CAM skraćenica je za engleske pojmove computer-aided design / computer-aided manufacturing (kompjuterski potpomognuti dizajn / kompjuterski potpomoguta izdrada) a u stomatologiji predstavlja proces kojim se od gotovih blokova, procesom finoga glodanja, dobivaju gotovi zubni nadomjestci.

cad-cam2

Sustav se sastoji od 3shape intraoralnoga skenera kojim se skenira u ustima preparirani zub, laboratorijskoga 3 shape skenera, računala s 3shape softverom u kojem se virtualno modelira protetski rad, računala s ZENOTEC i PEGASDENT softverom kojim se izračunava izgled nadomjestaka te strojne jedinice PEGASUS koja izrađuje nadomjestak iz bloka. Blokovi iz kojih se dobivaju nadomjestci abrazivnih su svojstava te su dostupni u širokome spektru materijala boja i raznim veličinama, što osigurava visoku estetiku te idealan odabir u odnosu na prirodnu boju zuba. Materijali su biokompatibilni, klinički testirani te dugoga vijeka trajanja.

Prednosti su ovoga rješenja višestruke: preciznost brušenja kreće se u rasponu od +/- 25 mikrona, preciznost nalijeganja u ustima pacijenta, optimalno zatvaranje marginalnih rubova, mogućnost optimalnog planiranja gotovog rada pri prvoj posjeti pacijenta ,postizanje maksimalnog estetskog izgleda, veća dugotrajnost protetskog rada te dvostruko brza izrada nadomjestka.
Prednosti za pacijenta su biokompatibilnost, visoka estetika protetskoga rada, minimalno invazivna tehnika, dugotrajnost nadomjestka u ustima te gotov rad već pri prvome posjetu stomatologu. CAD-CAM tehnologija pomaže stomatologu i tehničaru proizvesti najpreciznije protetske nadomjestke (inlay, onlay, krunice, mostovi, implatanti) savršenoga anatomskog oblika, veličine i estetike.

Koliko me košta?
Zatražite besplatnu ponudu još danas!

Pošaljite nam rengenski snimak svojih zuba (ortopan)

oliko me košta?
Zatražite besplatnu ponudu još danas!

Pošaljite nam rengenski snimak svojih zuba (ortopan)